De regio gaat 2021 gewoon met vuurwerk in

De regio gaat 2021 gewoon met vuurwerk in

Hoewel het een rustige jaarwisseling zou moeten worden zonder geknal, werd er wel degelijk het een en ander afgestoken in de regio. Handhavers konden niet opboksen tegen alle knallen. De mensen die het nieuwe jaar in knallen zeggen dat ze het vervelende 2020 graag zo willen afsluiten. 

In vergelijking met andere jaren was het wel een stuk rustiger. Rond middernacht gingen er het en der wat vuurpijlen en potten de lucht in. “Als je het toch in huis hebt liggen steek je het gewoon af”, vertelt een man die wat vuurwerkpotten aansteekt. "Je wil zo’n rotjaar toch een beetje leuk afsluiten. De politie reed net langs en die deden er verder niks op uit.” En daar heeft de Zutphenaar respect voor: "Overdag moeten ze lekker handhaven, maar na twaalf uur moeten ze het gewoon even een half uurtje laten liggen." 

'Het jaar afsluiten zoals we willen'

Ook werd er in Warnsveld carbid geschoten op de parkeerplaats van een supermarkt. Dat is normaal gesproken ook verboden, maar daar trokken de knallers niets van aan. Carbid schieten moet altijd buiten de bebouwde kom. "Dit is wel even grappig, maar het moet niet te lang duren", lacht een buurtbewoner. "Laten we 2020 lekker afsluiten zoals we het zelf willen."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.