Bewoners De Hoven geschrokken door grote brand: 'Het was een beeldbepalend gebouw'

Bewoners De Hoven geschrokken door grote brand: 'Het was een beeldbepalend gebouw'

Inwoners van De Hoven, in Zutphen, zijn erg aangeslagen door de grote brand van vrijdagmiddag. Een gebouw met daarin onder andere een herberg ging in vlammen op. Het pand moet als verloren beschouwd worden. 

Inwoners van de wijk zijn erg geschrokken. "Dit pand is het beeld van De Hoven. Het valt op als je vanaf de grote weg aan komt rijden. Nu is het ineens weg. Dat is zo enorm zonde", legt Arnoud uit. Hij woont in de buurt van het gebouw. "Ik was wel even bang. Gelukkig stond de wind de goede kant op waardoor het niet oversloeg richting de woonwijk. Maar dit is al erg genoeg. Zo erg voor de bewoners en ondernemers." 

Monumentaal

Zutphenaar Karin stond, net als vele, te kijken naar de brand. "Ik woon al tien jaar in De Hoven, en dit gebouw is er altijd geweest. Hier waren feestjes of wat dan ook. Elke barbecue werd hier gehouden. En nu is het helemaal weg. Ik leef mee met de eigenaren." Vooral de historie raakt haar. "Het staat er al zo lang. Het is een monumentaal gebouw. Nu is het weg." 

De brand is zeer waarschijnlijk begonnen op zolder. Het sloeg snel om zich heen waardoor de brandweer snel besloot de brandweer de brand geleidelijk uit te laten branden. Het monumentale gebouw was niet meer te redden.  

Ook reageren op de verwoestende brand? Mail je reactie naar [email protected].

De brandweer over de brand...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.