Je hoeft niet naar je schoonfamilie hoor

Je hoeft niet naar je schoonfamilie hoor

Let op: de onderstaande tekst is een column, geen (nieuws)artikel.

We hebben allemaal wel iets waar we helemaal wild van worden. Ik word wild van Amerikaanse radio en televisie. Het is lekker overdreven, soms net iets te luchtig en totaal plat-geregisseerd. Onlangs zat ik een Amerikaanse ochtendshow op televisie te kijken. En ze bespraken een interessant onderwerp. Wat moet je doen wanneer je niet naar je familie wilt met kerst? 

In de studio schoof een etiquette-deskundige aan. En haar mening was heel duidelijk: je hoeft niet te gaan. Nee zeggen, dat kan prima. Als je familie daar problemen mee heeft, is dat meer hun probleem dan jouw probleem. En zo sta ik er ook al jaren in. 

Het is erg leuk om met kerst samen te zijn met familie. Maar het is ook heerlijk om een pizza te eten op de bank, met een goede kerstfilm aan. Zelf heb ik het geluk dat ik al jaren productiewerk doe tijdens de Top 2000. Dus niemand neemt het me kwalijk dat ik niet op bijeenkomsten ben. De Top 2000 is het grootste collectieve evenement van jaar. Dus het is een goed argument om lekker op de bank te zitten. 

Mijn werkzaamheden spelen zich af in de avond en de nacht. Vorig jaar heb ik samen met mijn partner dus een heerlijk kerstdiner gegeten. We bestelde sushi en gingen lekker op de bank zitten. Een beetje chillen. En energie verzamelen voor een nieuwe avond en nacht werken. 

Maar je hoeft dus helemaal geen Top 2000-smoes paraat te hebben. Je moet gewoon je gevoel volgen. Wil jij sushi of pizza eten op de bank? Doe dan dat! Wil je uitgebreid uit eten met je partner? Let's do it. Of wil je wel naar je familie, maar niet de hele dag? Kom dan gewoon wat later aanzetten. Kerst vier je voor jezelf, niet voor een ander. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.