Koningsdag in Lochem keert terug naar het centrum

Koningsdag in Lochem keert terug naar het centrum

Ook dit jaar organiseert de L.E.O. weer een Koningsdag en zal deze als vanouds plaatsvinden in het centrum van Lochem. Er is muziek, er is een vrijmarkt en er zijn spelletjes te doen. Veel verenigingen en (sport)clubs doen dit jaar weer mee om er een onvergetelijke dag van te maken! Om 10.00 uur wordt de dag geopend met muziek en dans. Daarna is het heerlijk struinen door het centrum.

Net als vorig jaar is de kleedjesmarkt omgedoopt tot een vrijmarkt. Hiermee zijn ook de inschrijfkosten komen te vervallen. Kom je ook jouw spulletjes verkopen tijdens Koningsdag? Kies dan een plekje in één van de volgende straten: Molenstraat en Walderstraat. Pas als deze twee straten vol zijn kan je er op aanwijzing van de vrijwilligers van de L.E.O. een plekje worden toegewezen op de Markt. Leg je kleedje naast de eerstvolgende die in de straat ligt.

Let op! 

Hou een pad vrij naar ingang winkels en voordeuren. In verband met aanrijroutes van de alarmdiensten mag er maar aan één zijde van de straat je kleedje neergelegd worden. We staan geen verkoop van etenswaren toe in verband met de hygiënevoorschriften. In verband met opstoppingen zijn de plekken dit jaar niet bereikbaar met de auto. Dus kom op de fiets of lopend met een bolderkar of iets dergelijks. Volg ten alle tijden de aanwijzingen van bestuur, vrijwilligers, L.E.O. en alarmdiensten op om een mooi plekje te bemachtigen. Volg de aanwijzingen van het bestuur of de vrijwilligers op om dit zo goed mogelijk te laten verlopen.

Voor de kinderen

We beginnen met de dag op een centraal punt. Hier komen alle kinderen en ouders bijeen en zal de afgevaardigde van de gemeente en de voorzitter van de L.E.O. de dag inleiden. Onder begeleiding van Advendo zingen we Wilhelmus en hijsen we de vlag. Na het volkslied kunnen de kinderen gezellig dansen op het Koningsdagspelen lied van Kinderen voor Kinderen. 

Hierna is de kindervrijmarkt officieel geopend en mogen de kinderen hun spulletjes verkopen. Tijdens de vrijmarkt zijn er ook diverse spelletjes waar ze deel aan kunnen nemen en is er in samenwerking met Expert Lochem en familie Terpstra dit jaar badeendjes vangen. De spelletjes worden verzorgd door Scouting de Witte Wieven, Scouting Graaf Otto Groep Lochem, de Lochemse Brandweer, verschillende sportverenigingen en de L.E.O. zelf. Gedurende de ochtend zullen er verschillende optredens van Brinio en dansschool Pop-Up door het centrum van Lochem plaatsvinden.

Voor de volwassenen

In de loop van de middag vindt er voor de volwassenen het vogelschieten plaats. De deelname is mogelijk vanaf 18 jaar. Het vogelschieten is een jaarlijkse traditie en eindigt pas wanneer de gehele houten vogel eraf geschoten is. 

Vanaf 16.00 uur heeft de Lochemse Ondernemers Vereniging voor muzikale invulling gezorgd. Op het podium op de Kleine Markt zal de band AcoustiClan haar optreden verzorgen. Verenigd door hun passie voor stevige melodieën en de emotie van de iconische muziek uit de 90s, vormt AcoustiClan een band die herinneringen uit die tijd doen herleven. 

Met akoestische instrumenten en oprechte samenzang herschrijven ze de klassiekers uit de popgeschiedenis. Bij elk optreden kun je de magie van vervlogen tijden herontdekken. Vernieuwend? Misschien niet, wel vertrouwd én met hart en ziel!

Programma

  • 10.00 uur Opening Koningsdag - Woorden afgevaardigde gemeente en voorzitter L.E.O. - Zingen van Wilhelmus onder begeleiding van Advendo - Dansen op het Koningsdagspelen lied van Kinderen voor Kinderen 
  • 10.15 - 17.00 uur Start spelletjes, vrijmarkt en kramenmarkt
  • 10.15 - 12.00 uur Start podium diverse activiteiten (optredens van Brinio, danschool Pop-Up, Advendo)
  • 14.00 - 17.00 uur Optreden muziekband Music4U
  • 14.00 uur Vogelschieten (eindigt op het moment dat de gehele houten vogel er is afgeschoten)
  • 14.00 uur Start Dikke Banden race
  • 16.00 uur Start podium avondprogramma georganiseerd door de L.O.V.
  • 18.00 uur Einde totaalprogramma Koningsdag

Vanaf woensdag 24 april ligt de Koningsdag special in de brievenbussen van gemeente Lochem.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.