Wietgebruikers vieren 420, maar wat is het eigenlijk?

Wietgebruikers vieren 420, maar wat is het eigenlijk?

Op 20 april, ofwel 420, vieren cannabisliefhebbers wereldwijd een dag gewijd aan hun geliefde kruid. Maar wat betekent deze mysterieuze term eigenlijk?

Hoewel de oorsprong ervan enigszins vaag is, wordt "420" algemeen beschouwd als een code voor cannabisgebruik. Sommigen beweren dat het verwijst naar een politiecode, terwijl anderen geloven dat het te maken heeft met de tijd waarop scholieren in de jaren '70 bijeenkwamen om samen te komen en te roken na schooltijd, namelijk om 16:20 uur.

Subcultuur

Wat de ware oorsprong ook moge zijn, 420 is uitgegroeid tot een wereldwijde subcultuur, waarbij mensen op deze dag samenkomen om hun liefde voor cannabis te vieren. Van vreedzame bijeenkomsten en muziekfestivals tot protestmarsen en educatieve evenementen, de 420-cultuur blijft evolueren en groeien.

Terwijl sommigen het beschouwen als een viering van vrijheid en plezier, benadrukken anderen de noodzaak van verantwoordelijk gebruik en pleiten voor de legalisatie en regulering van cannabis. Wat de mening ook moge zijn, op 420 komen cannabisliefhebbers samen om hun passie te delen en te vieren.

In The X Vibe draaien Jesse Sprikkelman en Ron Selles de beste EDM-tracks. En ze bespreken het laatste lifestyle-nieuws. Beluister de laatste radio-uitzending hieronder.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.