Start herbouw Reudinkbrug in volle gang

Start herbouw Reudinkbrug in volle gang

De oude Reudinkbrug in Lochem is inmiddels afgebroken en de bouw van de nieuwe brug is begonnen. Aannemer Van Heteren voert dit werk voor ons uit. In dit artikel gaat de gemeente Lochem in op de planning en op de vormgeving van de brug.

Van Heteren bouwt de brug op dit moment ter plaatse op. Palen, kespen en een brugdek zijn hier onderdeel van. Met zogenoemde kespen verbindt de aannemer de palenrijen aan elkaar. Dit zorgt voor een verdeling van het gewicht. Het brugdek rust straks op de kespen. De aannemer werkt vanaf grote pontons op het water aan de bouw van de brug. Als alles meezit dan verwacht de gemeente de brug voor 5 augustus 2024 in gebruik te kunnen nemen. Tot die tijd geldt een omleiding via de Kwinkweerd.

Leuning

Een stalen brugleuning vormt straks de ware blikvanger. Ze kozen voor een kleur geïnspireerd op het blauw uit het Wapen van de gemeente Lochem. Deze kleur verwijst tegelijkertijd naar lucht en water. De Hoevenbrug, zoals ze de brug straks weer gaan noemen, verbindt de stad Lochem met het buitengebied. De leuningen reageren met speelse lijnen op deze verbinding met het omringende landschap. Het verhaal van de stad is uitgebeeld in panelen met silhouet. De lijnen van het landschap, de dieren die rond de Berkel leven en bedrijven en huizen krijgen een plekje in de leuning. Lochemers dachten mee tijdens de ontwerpfase. Zo is het een ontwerp van en voor Lochemers.

Binnenkort onthult de gemeente een bouwdoek met daarop het volledige ontwerp. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.