Hekken op fietspad bij De Mars verdwijnen voorlopig niet

Hekken op fietspad bij De Mars verdwijnen voorlopig niet

Menig Zutphenaar die wel eens het fietspad langs de IJssel op de Mars gebruikt zal het wel eens opgevallen zijn. Vanaf de Noorderhaven kan je een flink stuk doorfietsen, maar op een gegeven moment stuit je op hekken en kan je niet meer verder. Er komt voorlopig geen verandering in, meldt het college.

Het fietspad is aangelegd met subsidie van de provincie, maar een deel van het fietspad ontbreekt. De onderhandelingen met de eigenaar van de grond op dat gedeelte zijn ooit stukgelopen. "Binnen het project waren op dat moment geen financiële mogelijkheden om  deze onderhandelingen vlot te trekken. Destijds is het fietspad zover aangelegd als mogelijk, maar om te voorkomen dat fietsers als het ware in een fuik rijden, is al eerder op het fietspad een afzetting geplaatst." aldus het college.

De politiek stelde eerder vragen of er een keer een eind gaat komen aan de vreemde situatie. Dat zit er voorlopig niet in. Er wordt wel gewerkt aan een nieuwe omgevingsvisie voor De Mars, waar ook het fietspad bij hoort, maar dat wil "niet automatisch zeggen dat het mogelijk is een vervolg op het fietspad te realiseren, mede gezien de financiële situatie en de vastgelopen onderhandelingen met de grondeigenaar."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.