Illegaal vuurwerk laat ramen in Zutphen trillen

Illegaal vuurwerk laat ramen in Zutphen trillen

De vuurwerkverkoop is al even begonnen. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland waar illegaal vuurwerk verkregen kan worden. En daar ondervinden Zutphenaren veel overlast van. 

Via het meldpunt voor vuurwerkoverlast, wat deze nieuwswebsite opgezet heeft, worden veel gebruik van illegaal vuurwerk gemeld. Sanne ondervind veel hinder in de binnenstad. “Ze knallen in de poort/doorgang onder mijn woning. Van kleine rotjes tot zware knallen en klappen vergelijkbaar met kabiet schieten, kanon schoten”, meldt ze. Ze heeft er veel last van en merkt “dat het steeds eerder begint, dat het steeds langer doorgaat. Sommige knallen zijn zo hard dat mijn woonkamer vloer mee beweegt. Het servies met gietijzeren pannen erbij uit de keukenkastjes komt en de hond durft zo langzamerhand niet meer in zijn manden te gaan liggen.”

Advertentie

Ramen trillen

Ingrid ervaart overlast in Warnsveld, maar kan niet precies traceren waar het is. “Met enige regelmaat wordt de buurt ‘s avonds opgeschrikt met een enorme knal. Bijvoorbeeld op de avond van 26 december om 23.30 uur. Een knal die de ramen deed trillen. Dit is al enkele weken aan de gang. Precieze locatie is niet te geven helaas.” Ze zegt geen melding te maken bij de politie omdat ze niet kan vertellen waar het geluid precies vandaan komt. 

Ook in Leesten zijn knallen te horen. Wilma meldt deze vanuit het parkje aan de Rademakersstraat. “Ik pleit ervoor dat gemeente Zutphen vuurwerkvrije zones invoert. Want jaarlijks meld ik vuurwerkoverlast.”

 

Ga hier naar het vuurwerkmeldpunt

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.