Meeste vuurwerkoverlast in het Waterkwartier en aan de Lage Weide

Meeste vuurwerkoverlast in het Waterkwartier en aan de Lage Weide

De meeste vuurwerkoverlast wordt ervaren in de wijk Waterkwartier, maar ook aan de Lage Weide in Warnsveld. Dat blijkt uit een eerste uittreksel van het vuurwerkmeldpunt wat deze nieuwswebsite geopend heeft. 

Veel meldingen die binnengekomen zijn gaan over het Waterkwartier. “Het is vervelend te constateren dat het afsteken van vuurwerk zo vroeg begint en daar ligt het grootste pijnpunt. Dieren en mensen die nu tot aan oud en nieuw dagelijks met (erg luide) knallen geconfronteerd worden ervaren dat als zeer vervelend”, schrijft melder Mathieu. “De politiek en gemeente moeten niet hun kop in het zand steken en zeggen dat er geen overlast is. In 2015 is er al een motie over ingediend en daarin gaf B&W aan op de hoogte te zijn van enig overlast.”

Advertentie

Een anonieme melder ondervind hetzelfde als hij bij zijn ouders in het Waterkwartier op bezoek gaat. “Bij veel van deze buurtbewoners is oud en nieuw het uitje waar ze helemaal uit hun dak kunnen gaan. Er wordt werkelijk onveilig met illegaal vuurwerk omgegaan. Er wordt tegen de huizen gegooid, onder auto's en dergelijke waar flinke schades opdoen. En een onveilig gevoel heerst.” Hij zegt dat de politie en de woningbouwverenigingen niet optreden. 

Illegaal

Aan de overkant van de Den Elterweg wordt ook overlast ervaren. Aan de Lage Weide in Warnsveld zit een jongerenontmoetingsplek waar veel afgestoken wordt. “Veel illegaal vuurwerk bij het jongerenhonk aan de Lage Weide in Warnsveld. Het zijn voornamelijk harde knallen, dus illegaal vuurwerk”, legt Lieke uit. “De politie moet hier meer handhaven. Het is eng hoe hard die knallen zijn.”

34 procent van de meldingen gaat over Het Waterkwartier en 17 procent over de Lage Weide. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.