Herinrichting gevaarlijke Deventerweg start al volgend jaar

Herinrichting gevaarlijke Deventerweg start al volgend jaar

De gemeente start al volgend jaar met de herinrichting van de Deventerweg in Zutphen. Maandag stemde de gemeenteraad in met de financieringt van 2,65 miljoen euro. Volgens de gemeente is groot onderhoud noodzakelijk en is de weg niet veilig genoeg.

Verkeersbureau VIA noemde de weg vorig al één van de drie gevaarlijkste wegen van Gelderland. Nu neemt de gemeente nodige maatregelen. Het gaat om het deel tussen de rotonde en verkeerslichten bij de Van der Capellenlaan. Het werk wordt volgend jaar aanbesteed. Voordat met de nieuwe inrichting wordt gestart, vernieuwen de nutsbedrijven eerst de kabels en leidingen. Volgens planning zijn de werkzaamheden in 2021 klaar.

De gemeente heeft mede vanwege de nieuwe omgevingswet nauw contact met omwonenden. "Betrokken betekent bij dit project dat omwonenden echt actief hebben meegedaan bij de vraagstukken over waarden, structuur, veiligheid, materialen en duurzaamheid. Het resultaat is een plan waar bewoners en gemeente trots op zijn. Trots dat deze belangrijke toegangsweg van Zutphen een veilige weg wordt met veel ruimte voor groen en bomen" vertelt wethouder Harry Matser.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.