Niet iedereen kan zelfstandig reizen, maar jij kan er wel bij helpen

Niet iedereen kan zelfstandig reizen, maar jij kan er wel bij helpen

Zelfstandig reizen klinkt als iets vanzelfsprekends. De meeste mensen hebben niemand nodig om van A naar B te komen. Echter lukt sommige mensen dat niet, omdat ze bijvoorbeeld een stoornis hebben of mindervalide zijn. Daarom zoekt MEE, een organisatie die meedoen mogelijk maakt, Reismaatjes.

Deze zijn nodig in het project MEE op Weg, waarbij veelal jonge deelnemesr de route naar school of werk willen oefenen. "Dat kan op de fiets, met het openbaar vervoer of lopend", legt de organisatie uit. "Zelfstandig reizen geeft mensen met een beperking vrijheid. Vrijheid om je eigen keuzes te maken. Vrijheid om mee te doen in de samenleving. Vrijheid om niet afhankelijk te zijn van speciaal vervoer."

Advertentie

Zelfvertrouwen

De deelnemers leren niet alleen een belangrijke route zelfstandig af te leggen, maar krijgen ook meer zelfvertrouwen. Dat merken ook de vrijwilligers. "Het is erg leuk om dit te doen. Het was bijzonder om te zien wat voor stappen de deelnemer maakte. Inmiddels reist hij met plezier helemaal zelfstandig met de bus naar school!" aldus een vrijwilliger.

Iedereen die het leuk vindt om een ander te helpen kan Reismaatje worden. Reismaatjes krijgen een vrijwilligerscontract, reiskostenvergoeding en professionele begeleiding door een MEE-consulent.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.