Geen vuurwerkvrije zones in Brummen dit jaar

Geen vuurwerkvrije zones in Brummen dit jaar

Wil je vuurwerk ontlopen tijdens de jaarwisseling in Brummen? Dan moet je buiten de gemeente zijn. Er zullen dit naar namelijk geen vuurwerkvrije zones zijn. 

De reden is, volgens de gemeente, het ontbreken van voldoende capaciteit en de constatering dat de samenwerkingsaanpak van de afgelopen jaren goede resultaten heeft geboekt. In 2017 zijn inwoners bevraagd over vuurwerk in de gemeente via het inwonerspanel. Een woordvoerder van de gemeente: “Eén van de conclusies van het gemeentebestuur in 2017 was dat ondanks een deel van de inwoners pleit voor vuurwerkvrije zones, dit praktisch niet goed handhaafbaar is.” Dit is nog steeds het geval, en daarom zal er dit jaar ook geen vuurwerkvrije zones te vinden zijn. 

Advertentie

Handhaven

“De focus ligt vooral op het handhaven van de spelregels rondom de verkoop en het afsteken van vuurwerk”, legt de zegsman uit. “Omdat uit onderzoek blijkt dat de overlast vooral in de dagen voor oud & nieuw wordt ervaren en op 31 december voor de toegestane afsteektijden, ligt daar ook het accent van de in te zetten handhavingscapaciteit.” 

Vuurwerkoverlast kan in Brummen gemeld worden via de site van de gemeente. Daar is een meldpunt geopend. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.