Lochemse scholieren worden uitgerust met gele hesjes

Lochemse scholieren worden uitgerust met gele hesjes

Alle basisschoolleerlingen in de gemeente Lochem krijgen een geel hesjes. Dat is geen uiting van protest maar een manier om goed op te vallen in het verkeer. Kinderen van de Branink in Laren kregen woensdagochtend de eerste exemplaren uitgereikt door wethouder Eric-Jan de Haan en voorzitter Gerard Spil van de Lochemse afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN).

De wethouder deed een klemmend beroep op de kinderen om ze ook daadwerkelijk te dragen. De aanwezige leerlingen van de Branink beloofden dat plechtig, al zeiden enkelen we wel bij dat ze dat alleen van plan zijn in de winter als het donker en grijs is.

Advertentie

Holterweg

Het nut van de reflecterende hesjes zien ze wel in. Femke Addink en Bern Stegeman wonen beiden niet heel ver van school maar zeggen de hesjes wel te zullen dragen. Dat geldt zeker voor Jelske Braakman die dagelijks vanuit de omgeving van De Wippert naar school moet fietsen. Dat moet via de vrij smalle Holterweg. Jelske zegt het niet eng te vinden om daar te fietsen maar denkt dat het hesje wel helpt om haar meer te laten opvallen.

Alle scholen

De hesjes zijn bij alle basisscholen in de gemeente afgeleverd. De gemeente draagt de kosten. Alle leerlingen krijgen een hesje, die dan hun eigendom wordt. Op de achterzijde staat de kreet ‘Mono’, die deel uitmaakt van een VVN-campagne tegen het gebruik van smartphones in het verkeer.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.