Burgemeester Annemieke Vermeulen woest over geweld tegen politie
Annemieke Vermeulen.

Burgemeester Annemieke Vermeulen woest over geweld tegen politie

De burgemeester van Zutphen, Annemieke Vermeulen, is niet te spreken over het politiegeweld van het afgelopen weekend. Een agent werd toen mishandeld tijdens een uitgaansnacht. 

“Geweld tegen hulpverleners, in dit geval de politie, vind ik volstrekt onacceptabel. Ik heb grote waardering voor het politiewerk dat er op gericht is om het veilig te maken op straat. Juist deze mensen werken in het belang van onze samenleving en verdienen ons respect”, legt ze uit. 

Aanhoudingen

Een 25-jarige vrouw uit Warnsveld sloeg en schopte de agent. Een 26-jarige man, ook uit Warnsveld, gaf de agent nog een schop tegen het hoofd. Vermeulen: “Gelukkig zijn er meteen aanhoudingen verricht. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het OM is er op gericht om zwaardere straffen te eisen.”  

"Je blijft af van onze hulpverleners"
Annemieke Vermeulen

Ze zegt dit niet te tolereren: “We moeten hier een hele harde grens stellen. Je blijft af van onze hulpverleners.” In de afgelopen weken was het twee keer raak. De ernstige mishandeling vond dit weekend plaats, het weekend daarvoor werd een agent in zijn gezicht geslagen. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.