Veiligheid Warnsveldse zorgkliniek in gevaar, instelling sleept minister voor rechter
De kliniek in Warnsveld.

Veiligheid Warnsveldse zorgkliniek in gevaar, instelling sleept minister voor rechter

De Warnsveldse zorginstelling GGNet sleept minister Sander Dekker van Rechtsbescherming voor de rechter. Volgens de instelling is er te weinig geld beschikbaar voor de juiste en goede behandeling van tbs'ers. GGNet uit samen met zes andere klinieken haar zorgen.

De zorginstelling heeft in Warnsveld een forensisch psychiatrische kliniek genaamd De Boog. Omdat er te weinig geld beschikbaar is, is de zorg en de veiligheid in gevaar. "De patiënten in de Boog hebben een intensieve behandeling nodig, voornamelijk om het recidive risico zo veel mogelijk te beperken. Wij staan volledig achter onze aanpak om met intensieve behandeling te werken aan het herstel en de resocialisatie van deze patiënten", aldus GGNet.

Advertentie

Tariefsverlaging

De Warnsveldse instelling snapt echter niet dat de tarieven worden verlaagd. "Wij vinden de veiligheid van onze medewerkers en de veiligheid van de samenleving erg belangrijk en willen daardoor niet inkrimpen in de begeleiding op de groepen en ook niet op de behandeling van de patiënten."

Samen met zes andere kliniek is er een kort geding aangespannen tegen de minister. De zeven instellingen leveren zo'n dertig procent van de forensische zorg in Nederland.

Volgens GGNet is de maatschappelijke druk hoog, net als de eisen aan de veiligheid en het personeel. "De tariefsverlaging van het ministerie van Justitie en Veiligheid wordt daarom ook als onbegrijpelijk ervaren", concludeert de kliniek.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.