Zutphense buurt geschrokken van ernstig geweldincident

Zutphense buurt geschrokken van ernstig geweldincident

Bewoners van de Mozartstraat in Zutphen zijn flink geschrokken: donderdag is een man zwaar gewond geraakt door een geweldsincident. “Dit verwacht je niet op pakjesavond”, zegt een geschrokken vrouw. 

Er was veel onduidelijkheid in de wijk donderdagavond. “Volgens mij heeft niemand echt wat gehoord”, legt een man uit. “Ikzelf ook niet. Ik merkte pas dat er wat aan de hand was toen ik de brandweerwagen hoorde.” Deze brandweerwagen werd ingezet om het slachtoffer naar beneden te krijgen. "Ik heb ook geen sirenes gehoord. Dat is wel vreemd." Dit komt waarschijnlijk omdat de dader gezocht werd 's nachts, en dat ze hem of haar niet wilde waarschuwen. 

Advertentie

Slecht aan toe

Een buurvrouw: “Ik woon in de flat ernaast. Het is hier wel eens onrustig inderdaad, maar ernstige geweldsincidenten zijn wel andere koek. Ik hoop van harte dat die jongen het haalt. Hij was er slecht aan toe begreep ik.” Een man die in de flat van het incident woont: "Ik wat geschreeuw en gedoe gehoord. Maar ik had niet gelijk door dat er wat ernstigs aan de hand was. Ik schrik hier van." 

De man is zwaar gewond naar het ziekenhuis vervoert. Volgens de politie is hij er slecht aan toe. Of de man ook de bewoner van het appartement waar alles zich afspeelde is niet bekend.  

De politie heeft de hele nacht onderzoek gedaan. "Ik mocht pas rond half twee mijn appartement weer in. Dat is een kort nachtje geweest", vertelt een buurman die op dezelfde gallerij woont. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.