Zutphense wijkagenten voor even geen agent maar barista
Wijkagent Yilmaz Uluçay schenkt koffie.

Zutphense wijkagenten voor even geen agent maar barista

Kopje koffie? Een vraag die je meestal niet op straat krijgt van een agent. Toch is die kans de komende dagen in Zutphen wel aanwezig. Enkele wijkagenten proberen doormiddel van de actie 'Coppie Koffie?' een praatje te maken in de wijk.

Dat onder het genot van een kopje koffie, vers gemaakt vanuit een speciale politie-tuktuk. Koffie, thee en zelfs een koekje kregen de burgers dinsdagmiddag aangeboden in de wijk Noordveen. "Het is goed om naast het boeven vangen en hulpverlenen wat we normaal doen, met de burgers in contact te zijn", vertelt Marien ten Brinke, sinds kort wijkagent in het Waterkwartier.

Advertentie

Goede gesprekken

Bij de koffiekar worden goede gesprekken gevoerd. "In mijn wijk zijn we op bezoek geweest bij twee scholen", vertelt Ten Brinke. "Daar hebben we onder meer gesprekken gehad over nepwapens, sexting (seksueel getinte foto's via internet versturen, red.) en pesten."

"Het is ook een ludieke actie om op een laagdrempelige manier contact te maken"
wijkagent Marien ten Brinke

Ook zijn de wijkagenten op bezoek geweest bij de Internationale Schakelklas (ISK) waar vluchtelingen les krijgen. "Daar heb gepraat over hoe de politie in Nederland is. Als het goed zijn de agenten hier niet corrupt, vaak in tegenstelling tot de landen waar ze vandaan komen."

Het koffiewagentje van de politie staat de komende dagen overal in Zutphen. Onder meer bij Waterkracht en bij het station. "Het is ook een ludieke actie om op een laagdrempelige manier contact te maken." De actie is bedacht door een agent in Eindhoven en gaat nu langzaam het land door.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.