Omgekomen medewerker Lochemse kabelfabriek is 33-jarige man

Omgekomen medewerker Lochemse kabelfabriek is 33-jarige man

De medewerker van de Twentsche Kabelfabriek (TKF) die maandag door een explosie om het leven kwam, is een 33-jarige man. Dat meldt de directie van het bedrijf in de rouwadvertentie.

De man was sinds 2017 in dienst bij het bedrijf en is snel doorgegroeid naar een hogere functie. "Hij onderscheidde zich door zijn leergierigheid en accuratesse", schrijft de directie, ook namens hun medewerkers. Ze beschrijven hem als een fijne collega. "Hij was een goedlachse en positief ingestelde collega, altijd bereidwillig een ander en TKF te helpen." Het bedrijf uit haar medelevens naar de nabestaanden, zijn vrouw, kinderen en andere familieleden.

Advertentie

Fatale explosie

Hoe de fatale explosie in een zeecontainer kon gebeuren wordt nog onderzocht. In de container lag een tent opgeslagen die eruit gehaald moest worden. Door een nog onbekende oorzaak onstond de explosie.

Er wordt nu onderzoek gedaan naar de oorzaak ervan, onder meer door de Arbeidsinspectie. De container stond helemaal bol. Wat er in de container lag wat de explosie veroorzaakte is niet bekend.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.