Zutphens auteursduo brengt eerste kinderboek uit

Zutphens auteursduo brengt eerste kinderboek uit

Een kinderboek maken stond al een tijdje op de to-do list van Thijs Brouwers en Erik Wiegers uit Zutphen. En hun doel is bereikt; na twee jaar in fases bezig geweest te zijn met de ontwikkeling van ‘Jaap Slingerschaap’ ligt het dan nu in de schappen. 

Advertentie

“Het boek kenmerkt zich door eigenzinnige teksten op een palet van fotografie en illustraties. Dat heeft een uniek eindresultaat opgeleverd”, leggen de auteurs uit. Het gaat over een slingerschaap die hoog in de bomen leeft en zwierig van tak naar tak slingert. Maar als hij ineens honger krijgt wordt hij slap en slungelig. Hij moet wat eten, maar lust niets van wat er in de bomen groeit. Kan iemand hem helpen te vinden wat hij wel eten wil? Het is een verhaal over uitproberen, volhouden en doorgaan tot je gevonden hebt wat je zoekt.

De lancering van het boek vond onlangs plaats. “Vooral de kinderen vinden het boek prachtig en ook ouders zijn enthousiast. We krijgen appjes en foto’s waarop de ouders met de kinderen het boek aan het lezen zijn. Het is ontzettend leuk om te zien en te horen dat we met onze creatie voor dat soort momenten kunnen zorgen:, vertelt Brouwers trots.

Advertentie

Boek maken

“Het uitgangspunt voor het boek was om een origineel verhaal te maken met een vormgeving en uitstraling die dicht bij onszelf ligt’, omschrijft Wiegers. “Het begon met de naam van het karakter en van daaruit zijn we verder gaan werken. Eerst een goed storyboard, daarna een idee hoe ‘Jaap’ er uit moet zien en daaropvolgend de invulling van de achtergrond en landschappen.’ Daarvoor gebruikten Brouwers en Wiegers allerlei voedsel die ze zelf fotografeerden en ombouwden tot bos- en weidelandschappen. ‘Het was heel leuk winkelen op de markt en in de supermarkt. We zochten naar voedsel puur op het uiterlijk, maar het mocht allemaal ook niet te veel voor de hand liggen. Een broccoli is al snel een boom natuurlijk en die zit er ook in, maar er zitten ook minder voor de hand liggende bomen en gewassen in.”

Wat er allemaal in het boek is te vinden vormt een leuke bezigheid naast het lezen van het verhaal zelf. “Ook de ouders vinden het een uitdaging om te raden wat er allemaal in verstopt zit”, lacht Brouwers. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.