Vermogen Lochemers ruim vijf keer zoveel als van Zutphenaren

Vermogen Lochemers ruim vijf keer zoveel als van Zutphenaren

In Lochem wonen de vermogende mensen, blijkt uit onderzoek van CBS. Ze verdienen namelijk vijf keer zoveel als Zutphenaren. De Brummenaren staan er tussenin. 

In alle Gelderse gemeentes nam het vermogen toe. Dat komt vooral door de stijging van de woningwaarden. Bij de berekening van het vermogen kijkt het CBS naar bezittingen zoals bank- en spaartegoeden, en geld in een eigen woning of onderneming. Schulden worden daar weer vanaf getrokken. Daarbij is het gemiddelde van alle soorten huishoudens genomen.

Zutphen

In Zutphen was in 2018 het doorsnee vermogen 27,5 duizend euro per huishouden. Dat is een verandering van 38,9 procent ten opzichte van 2017. Dit jaar was het doorsnee vermogen namelijk 19,8 duizend euro.

Advertentie

Brummen

In Brummen was in 2018 het doorsnee vermogen 67,7 duizend euro per huishouden. Dat is een verandering van 24,7 procent ten opzichte van 2017. Dit jaar was het doorsnee vermogen namelijk 54,3 duizend euro.

Lochem

In Lochem was in 2018 het doorsnee vermogen 138,8 duizend euro per huishouden. Dat is een verandering van 12,9 procent ten opzichte van 2017. Dit jaar was het doorsnee vermogen namelijk 122,9 duizend euro.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.