Dit gaat er gebeuren nu het Brummense college volledig uit elkaar gevallen is
Het gemeentehuis van Brummen.

Dit gaat er gebeuren nu het Brummense college volledig uit elkaar gevallen is

De drie overgebleven wethouders van het Brummense college hebben donderdagavond hun ontslag ingediend. Maar wat gaat er nu gebeuren? 

Het antwoord is vrij simpel: er gaat niks veranderen. Wanneer normaliter een college uit elkaar valt worden er nieuwe coalitieonderhandelingen gehouden. Dit is in Brummen ook het geval, maar die onderhandelingen zijn even geleden al ingezet. 

Advertentie

In juni hield wethouder Margriet Wartena, van Lokaal Belang, het voor gezien. Vervolgens werden er nieuwe coalitieonderhandelingen gestart tussen de VVD, CDA en de PvdA. Dat leverde niets op. Nieuwe onderhandelingen tussen de VVD, PvdA, CDA, GroenLinks en D66 levereden net zo min op. De partijen besloten vervolgens om verder te praten zonder de VVD. Daarom zijn ze nu nog druk in gesprek met elkaar. 

Demissionair

Momenteel bestaat het college officieel gezien alleen uit de burgemeester, Alex van Hedel. Maar omdat wethouders Jolanda Pierik-Van der Snel (CDA) en Eef van Ooijen (PvdA) aangeboden hebben demissionair hun taken nog uit te blijven voeren zullen zij ook nog aan het werk blijven. Iemand die demissionair aan het werk blijft is een tijdelijke invaller. In dit geval blijven de wethouders hun functie vervullen totdat er vervangers zijn. 

Peter-Paul Steinweg en Margriet Wartena zijn geen onderdeel meer van het college. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.