Brummen krijgt bioscoop in supermarkt

Brummen krijgt bioscoop in supermarkt

Een film kijken in een supermarkt: het is niet het eerste wat je hier zou doen. Toch kan het aankomend weekend, tijdens een filmevenement. 

Advertentie

De 15e editie van de Brummense Buiten Bios wordt georganiseerd aankomend weekend. Op verschillende locaties in het dorp worden films vertoond, waaronder in de Jumbo. “Tijdens het nadenken over het filmfestival in Brummen, kwamen we op het idee om bijzondere films op alledaagse locaties te gaan vertonen. En dan zo, dat de film bij de locatie past! We maakten een lijstje met mogelijkheden van combinaties films en locaties. Zo kwamen we op de film ‘Shoplifters’ in de supermarkt”, legt organisator Rudie van den Berg uit. 

Shoplifters

Shoplifters gaat over een familie die zij in leven probeert te houden door kleine diefstal, in supermarkten. Van den Berg: “Die winkeldiefstallen vinden voornamelijk plaats in de lokale supermarkt, dus bedachten we: we vragen of we midden in de Jumbo deze film mogen vertonen.”

Advertentie

Ook zijn er nog vijf bijzondere locaties waar een film vertoond wordt. Bijvoorbeeld in een garage. Het evenement is 1, 2 en 3 november. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.