Deze whisky's moet je geproefd hebben

Deze whisky's moet je geproefd hebben

Wanneer de herfst begint is er niks lekkerder dan een heerlijke whisky (of whiskey, wat je wil) bij een knapperend haardvuur. De meeste van ons moeten het knapperende haardvuur er even bij verzinnen, maar bij het uitzoeken van de beste whisky gaan we je helpen. 

Jack Daniel's Old No. 7 Tennessee

Voordat we het je gaan adviseren een feitje: Jack Daniel's is, zoals de meesten denken, geen bourbon whisky, maar Tennessee whisky. Elke whisky-liefhebber heeft een paar flessen van The Jack op voorraad! Een goed glas Jack Daniels past bij elke gelegenheid. Het is de meest bekende fles ter wereld, end at is natuurlijk niet voor niks. Jack Daniel’s Tennessee Whisky kent een licht fruitige mix van karamel, vanille, specerijen en geroosterd eiken.  De aanbevolen drinkwijze is puur, on the rocks of gemixt met cola. 

Jim Beam Honey Bourbon Whisky

Er zijn whisky-liefhebbers die er absoluut geen smaakje doorheen moeten hebben. Ben jij dat? Scroll dan even door. Hou je wel van een zoete taste? Schaf dan snel de Jim Beam Honey aan. Een heerlijke bourbon whisky met de natuurlijke smaak van honing. De originele Jim Beam whisky is gemixt gouden honing en likeur. Perfect voor wie een wat lichtere smaak wil ervaren. 

Johnnie Walker White Walker Whisky (Limited Edition)

We raden je een prachtige Limited Edition van de Johnnie Walker aan.  Johnnie Walker en Game of Thrones samen in 1 fles, een echt collectorsitem. De fles is geinspireerd door de White Walkers uit de succesvolle serie. Deze non aged whisky heeft tonen van caramel, vanille en fruit. Onze tip: serveer hem direct vanuit de vriezer!

Nikka From the Barrel

Geen Engeland, geen Amerika, nee we reizen af naar Japan voor deze heerlijke whisky. Deze Japanse malt whisky wordt gemaakt door gerijpte malt whisky en graanwhisky te mengen en opnieuw in vaten te doen. Zo ontstaat er een rijke harmonie van verschillende whisky's. From the barrel wordt direct gebotteld uit de nieuwe vaten. Onze tip: De volle, stevige smaak komt het best tot zijn recht als je de whisky puur drinkt.

Highland Park Single Malt Whisky

Goed, we snappen dat dit wel heel erg duur is. Maar stel je eens voor: een whisky die rijpt in eikenhoutenvaten die lang, lang geleden gemaakt zijn; de invloed van dat hout geeft de whisky langzaam meer smaak, meer karakter, meer stijl. Dat klinkt wel erg goed toch?  Deze Highland Park heeft maar liefst 30 jaar lang op zo’n vat gelegen en is in 2013 gebotteld. Even terugrekenen… Wake Me up Before You Go-Go van Wham! Was nog niet uitgekomen en 99 Luftballons van Nena evenmin. Dat is het geld wel waard toch? Of je ‘m ook direct opentrekt: dat is aan jou. 

Extra’s die je niet mag missen 

We moeten toegeven. Een goede whisky-cola is niet te krijgen in de kroeg. Of je betaalt teveel geld, of de whisky is gewoon niet goed. Neem daarom je eigen Johnnie Walker Black Label mee. De fles is in handig meeneemformaat, opnieuw vervulbaar en van kunststof waardoor het goed tegen een stootje kan

Mix je het graag The Jack met cola? De prijs van deze legendarische mix is flink verlaagd. En je krijgt er een prachtig glas bij. 

De gemiddelde whiskyfles is erg mooi. Maar in een karaf staat het ook wel heel erg mooi in je kast. Voor een prikkie heb je een prachtig karaf, met glazen en koelblokjes erbij. 

Krijg je vrienden over de vloer? Organiseer een proeverij van 12 bijzondere Whisky's in een prachtige geschenkdoos. Ontdek uw favoriete whisky en leer de verschillen te onderscheiden. Puur genieten terwijl u expert wordt. Bestel nu een whisky Tasting Collection en er gaat een wereld voor u open!

 Let op! Ook bij whisky: NIX18 is de afspraak

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.