Gemeente Zutphen spuit 'graffiti' op de stoepen. Maar mag dat wel?

Gemeente Zutphen spuit 'graffiti' op de stoepen. Maar mag dat wel?

De gemeente Zutphen heeft een soort van graffiti op de stoepen van Warnsveld gespoten om aandacht te vragen voor een inloopavond. Maar mag dit eigenlijk wel zomaar? We zochten het uit in Vraag het LGLD.

In Vraag het LGLD zoeken wij het antwoord op de vragen die je hebt. Wil je graag iets weten? Stuur het naar [email protected] en wij zoeken het voor je uit.

Zutphenaar Hans Jansen vraagt zich af of het eigenlijk wel mag wat de gemeente doet. “Wanneer iemand zomaar graffiti ergens op spuit staat daar een straf tegenover. Maar hoe zit het wanneer de gemeente het doen? Het is natuurlijk wel hun eigen grond”, vraagt hij zich af. 

Advertentie

We hebben de vraag neergelegd bij de gemeente Zutphen. Woordvoerder Lies Willemsen: “De straattag was een herinnering en een oproep voor inwoners van de oude kern van Warnsveld om naar de inloopbijeenkomst op 24 september 2019 te komen. De afbeelding verwijst naar aantal onderwerpen van deze informatiemarkt: het afkoppelen van regenwater van rioolwater  en de vervanging van riolering in 2020.” 

Het mag op eigen grond

Maar, mogen zijn het wel op de stoep spuiten? “In de Algemene Plaatselijke Verordening is een bepaling opgenomen dat het aanbrengen van afbeeldingen met kalk, krijt, teer of verf verboden is zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende. Als het gaat om openbare plaatsen .zoals straten, is de gemeente zelf de rechthebbende.”  

De bijeenkomst is alweer even geleden. Maar toch staat het nog op de stoepen. Niet voor lang, belooft de zegsvrouw: “De straattags worden binnenkort verwijderd.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.