Leerlingenvervoer Zutphen kwetsbaar door tekort aan chauffeurs

Leerlingenvervoer Zutphen kwetsbaar door tekort aan chauffeurs

Het leerlingen-, jeugdwet- em Wmo-dagbestedingsvervoer in Zutphen is kwetsbaar. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in een memo aan de gemeenteraad. Er is een tekort aan chauffeurs.

Sinds augustus dit jaar heeft de gemeente zelf de touwtjes in handen genomen en organisatie PlusOV aan de kant gezet. Daar ging veel mis, onder meer met planningen en leerlingen die niet werden opgehaald. Het vervoer is nu aanbesteed bij twee bedrijven.

Advertentie

In de memo geeft het college aan dat de overgang van PlusOV naar de nieuwe bedrijven vrij goed is verlopen. "Ondanks de korte voorbereidingstijd is hard gewerkt om de ritten op tijd ingepland te krijgen.  Voor het eerst is gewerkt met een nieuw registratiesysteem voor het leerlingenvervoer. Dit gaf aanvankelijk wat aanloopproblemen. Een aantal ritten bleek niet juist te zijn, maar zijn veelal dezelfde dag, maar in ieder geval de dag er na, door Noot (vervoerder, red.) gecorrigeerd." aldus het college.

Echter is het systeem nog wel kwetsbaar. Er zijn namelijk nauwelijks genoeg chauffeurs. "Dit is een landelijk probleem. Men krijgt nu net de ritten gepland, maar het systeem is kwetsbaar. Uitval door ziekte of een andere baan kan de planning al in de war sturen."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.