Ruim 4800 euro opgehaald voor slachtoffers van desastreuze brand Brummen
De burgemeester sprak de feestgangers toe.

Ruim 4800 euro opgehaald voor slachtoffers van desastreuze brand Brummen

De Oranjecomissie Brummen heeft zaterdagavond 4807,30 euro opgehaald voor de slachtoffers van de desastreuze brand in Brummen vrijdagnacht. De felle brand verwoeste Bakkerij de Winkel en meerdere bovenwoningen. Ook raakten de gebouwen van Blokker en de voormalige Kwalitaria zwaar beschadigd.

De brand ontstond toen er op het Marktplein het Oktoberfest plaatsvond. Vele feestgangers stonden bij de brand toe te kijken in hun lederhosen. Ook schoten ze te hulp toen het pand van de achtergelegen banketbakker Jolink leeggehaald moest worden. Zaterdagavond stond een tweede Oktoberfest op de planning. Na overleg met de gemeente besloot de organastie het feest wel door te laten gaan, maar wel mét een grote inzamelingsactie.

Advertentie

Gulle giften

Na afloop van de avond bleek dat er veel gulle feestgangers zijn geweest. Men kon giften achterlaten, een donatie doen in een 'stembus' en via Tikkie een bedrag overmaken. Een eerste tussenstand kwam uit op zo'n 1500 euro, maar aan het eind van de avond bleek dat verdrievoudigd.

Het totale bedrag dat is opgehaald is 4807,30 euro. De collectebus zal daarnaast nog de hele week op het gemeentehuis te vinden zijn. Ook kan je nog doneren via een Tikkie (klik hier).

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.