Waarom we eigenlijk helemaal verkeerd slapen, en hoe je het kan verbeteren

Waarom we eigenlijk helemaal verkeerd slapen, en hoe je het kan verbeteren

’S nachts hoor je te slapen, en dan het liefste een uur of acht. Dat wordt ons altijd vertelt. Maar dat blijkt helemaal niet waar te zijn. 

Experts zijn van mening dat het veel beter is om twee keer per dag een dutje te doen, in plaats van lang te slapen in de nacht. Het is namelijk niet voor niks dat we inkakken aan het einde van de middag. Vroeger was het heel normaal om dit te doen. Mensen keken naar hun schema, en paste daar de dutjes op aan. 

Word makkelijker, frisser en energieker wakker met het natuurlijke licht van deze Wake Up Light...

Psychiater Thomas Wehr deed onderzoek hierna. Hij zette een groep mensen 14 uur per dag in een donkere kamer. Deze mensen hadden na drie weken hun eigen biomoraal slaapritme ontwikkeld Ze sliepen 4 uur, waren daarna 3 uur wakker, en sliepen vervolgens weer 4 uur. 

De Amerikaanse historicus Roger Ekirch bestudeerde oude teksten en stelde vast dat West-Europeanen tot de 19de eeuw in twee blokken sliepen. Ze gingen op tijd naar bed, en werden daarna in het holst van de nacht weer wakker. Toen deden ze van alles: zoals musiceren, lezen en de liefde bedrijven. Daarna sliepen ze weer verder. 

Problemen met je nachtrust? Dit boek kan je nog wel eens gaan helpen...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.