Popronde is dit weekend in Zutphen. Deze acts mag je niet missen
Eline Mann in Pierrot vorig jaar.

Popronde is dit weekend in Zutphen. Deze acts mag je niet missen

Aankomend weekend kun je muzikaal talent ontdekken in de binnenstad van Zutphen. Het rondreizende muziekfestival Popronde is namelijk in Zutphen. 

Er staan 24 acts geprogrammeerd op verschillende plekken in de binnenstad. Wie alles wil zien moet de timetable goed in de gaten houden. Voor muzikanten is het doel om ervaring op te doen met toeren en het geven van optredens op verschillende soorten plaatsen.Waar andere festivals een vast thema of genre hebben, of een wedstrijdformat, laat de Popronde de deelnemende bands gewoon op veel plaatsen optreden.

Advertentie

Redactiefavorieten

Merel Sophie en Scott & Young zijn de grote redactiefavorieten. Dit vanwege hun unieke geluid en goede muzikale kwaliteiten. 

Jesse Sprikkelman presenteerde ze donderdagochtend in zijn radioprogramma De Gelre FM Ochtendshow...

Alle redactiefavorieten op een rij: 

  • Scott & Young! Ze spelen om 17.00 uur in de Walburgiskerk. Een magische plek waar de muziek die de twee maken echt tot z’n recht komt. Het plaatje is compleet, en ze zijn overigens de enige act die in een kerk spelen.
  • Merel Sophie! Een wijntje, wat kaas en live muziek van deze fantastische dame. Ze speelt pop met wat country-invloeden. Wonderschone zang! Om 18.30 uur staat ze bij Nic & Ik.
  • Hilbrandt! Maar 200 luisteraars per maand op Spotify, en ze moeten het doen met café De Spaan. Maar hun productiekunsten zijn fantastisch, en dat de teksten Nederlands zijn maakt het misschien wel de uniekste act van deze Popronde. Hun muziek is te vergelijken met Spinvis en Deadmau5. Ja, die combi kan echt. Om 22.30 uur staan de in De Spaan.
  • Beerbottle Chopsticks! Ze hebben geinige graphics op hun platen staan. Maar hun muziek wordt er niet minder om. Fijne, rustige, Punk. Wel jammer dat ze zo vroeg op de middag staan. Ze staan om 16.00 uur in café De Deur.

Wie speelt waar? Bekijk het in de kaart: 

 

Bekijk ook: het tijdschema

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.