Kritiek op iets te fanatieke verkeersregelaars bij Warnsveld Open Air

Kritiek op iets te fanatieke verkeersregelaars bij Warnsveld Open Air

Wie dit weekend naar één van de bedrijven wilde die aan het Bronsbergenmeer zitten moest eerst een uitgebreide verklaring afleggen. Er stonden namelijk een aantal verkeersregelaars, die geen enkele auto zomaar doorlieten. 

Dit weekend werd bij het meer het festival Warnsveld Open Air georganiseerd. Het hele weekend stonden bij de doorgaande weg, die naar het meer loopt, verkeersregelaars. “Ik moest uitgebreid toelichten waarom ik naar de sportschool ging”, legt een automobilist uit. "Ze vroegen echt veel te veel." Organisator Bart Schep zegt dat er later in het weekend inderdaad een klacht gekomen is. “We hebben dit gelijk rechtgezet en versoepeld. We hebben een duidelijke briefing aan de teamleider gegeven en gezorgd dat iedereen er makkelijker door kon komen”, legt hij uit. 

Vergunning

Enkele mensen vroegen zich af of die afzetting daar officieel wel mocht staan. “Het is immers een doorgaande weg”, schrijft Zutphenaar George in een mail aan deze nieuwswebsite. Een woordvoerder van de gemeente legt uit dat het wel mocht: “Aan het begin van de toegangsweg stonden verkeersregelaars om bezoekers van het evenement door te verwijzen naar de parkeergelegenheid bij de dijk. Bezoekers van het wellness centrum en het bungalowpark werden gewoon doorgelaten. Dit is in de vergunning zo afgesproken. Daarvoor zijn geen verkeersbesluit of officiële borden nodig. De verkeersregelaars stonden er dus met toestemming.”

Volgend jaar

Dit jaar was de eerste editie van Warnsveld Open Air aan het Bronsbergenmeer. Er zullen dus altijd leerpunten zijn voor volgens jaar. Bart Schep: “We zullen hier volgend jaar beter op gaan letten.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.