SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphense gemeenteraad stemt voor nieuwe windmolens langs Twentekanaal

ZUTPHEN - De kans dat er drie nieuwe windmolens langs het Twentekanaal bij Zutphen en Eefde komen is een stuk groter geworden. De Zutphense gemeenteraad stemde namelijk maandagavond in met een nieuw bestemmingsplan. Deze zorgt ervoor dat er drie windmolens van bijna tweehonderd meter hoog geplaatst kunnen worden. 

In de omgeving Eefde-West is veel weerstand tegen de windmolens. Op schuren zijn teksten geschreven en ook plaatsen de inwoners bordjes langs de weg. Ze zijn vooral bang voor het geluid, slagschaduw en hun gezondheid. 

Wethouder Harry Matser eerder al over de windmolens. Lees verder onder de video...

Een merendeel van de raad stemde in met het bestemmingsplan. De volledige coalitie stemde voor, en daar sloot ook D66 (uit de oppositie) zich bij aan. Voor de rest komt er uit de oppositie vooral tegenstand: “Burgerbelang ziet weinig in de Zutphense windturbineplannen op de grens met Eefde. Omwonenden worden onevenredig zwaar getroffen terwijl de voordelen van drie windmolens nihil zijn en de risico's zeer groot. Wij zijn voor een effectief en doordacht duurzaamheidsbeleid”, schrijft Burgerbelang op Twitter. 

Advertentie

Ook de Stadspartij ziet er niks in: “Wij vanavond tegen de komst van 3 windmolens bij Eefde-West, wij hebben geluisterd naar de inwoners. Het kost meer dan dat het oplevert. Wij staan achter de doelstelling van de RES maar zonder draagvlak onder onze inwoners lukt het niet”, schrijven zij op social media. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].


Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.