Politie zet limousine uit Zutphen aan de kant: drugs in de auto en verdenking van rijden onder invloed
Foto ter illustratie.

Politie zet limousine uit Zutphen aan de kant: drugs in de auto en verdenking van rijden onder invloed

De politie heeft onlangs een limousine aan de kant van de weg gezet. Deze auto is eigendom van Party Limo Verhuur Zutphen. De klant, die op dat moment in de limousine zat, spreekt van een avond die compleet in het water gevallen is. 

De auto werd aan de kant gezet op 24 augustus op de A1 bij Terschuur. “De bestuurder uit Zutphen heeft een bekeuring gekregen voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en kentekenbewijs”, legt een woordvoerder van de politie uit. Ook werd er drugs aangetroffen in de auto, deze is vernietigd. De drugs lag volgens de klant die op dat moment in de auto zat in het dashboardkastje van de auto. De politie: “De drugs is niet op een persoon aangetroffen maar in de auto. Dus niet te relateren aan één van de inzittenden.”

Rijden onder invloed

De bestuurder wordt ook verdacht van rijden onder invloed van drugs. “Het onderzoek naar rijden onder invloed is nog niet afgrond. Bloedonderzoek moet wachten op uitslag. Dit is dat alleen nog maar een verdenking”, legt de zegsman uit. Matthijs van den Akker is de eigenaar van het bedrijf. Hij spreekt dit, het enige wat nog niet bewezen is, tegen. "Hij was niet onder invloed aan het rijden", beklemtoont hij. 

"Ik was bijna te laat om m’n idool te ontmoeten"
Klant

De klant die op dat moment de limousine gehuurd had wil niks meer met het bedrijf te maken hebben. “Ten eerste was de chauffeur niet netjes gekleed, zoals je wel zou verwachten van een limousine-chauffeur. Maar dat was het ergste nog niet. Hij werd staande gehouden en bleek geen rijbewijs bij zich te hebben, hij zou drugs hebben gebruikt en er lag nog drugs in de auto.” En toen stonden ze stil, langs de A1: “Officieel mocht de limo de weg ook niet op. Omdat meneer mee moest met de politie, moesten wij wachten bij de benzinestation aan de A1. Uiteindelijk kwam de eigenaar van het bedrijf ons ophalen. Ik was bijna te laat om m’n idool te ontmoeten.” 

'We betreuren het'

Mathijs van den Akker bevestigt wel dat de bestuurder geen rijbewijs en kentekenbewijs bij zich had. Hoe de drugs in het dashboardkastje terecht gekomen is weet hij niet: “Wij verhuren de limo’s we hebben niet altijd zicht op wat er dan gebeurd. Het is ons niet bekend dat er drugs is aangetroffen.” Van den Akker zegt maatregelen te nemen na dit incident: “We betreuren deze zaak en zijn daarom aan het kijken hoe we dit beter kunnen faciliteren.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.