Dief steelt huisnummerbordjes in Lochem

Dief steelt huisnummerbordjes in Lochem

Is het een bijzondere vorm van kleptomanie? Een rare verzamelwoede? Wat het ook is; er worden huisnummers van Lochemse woningen geschroefd. Alleen al bij woningcorporatie Viverion kwamen in de afgelopen maanden 16 meldingen van verdwenen nummerplaatjes binnen.

 

De redactie van LochemsNieuws kreeg de afgelopen dagen uit twee afzonderlijke bronnen signalen dat er huisnummers zijn gestolen. Omdat het in beide gevallen sociale huurwoningen betrof werd Viverion gevraagd of dit op grotere schaal voorkomt. Een intern onderzoek bij Viverion bracht maandag aan het licht dat er recentelijk maar liefst 16 meldingen uit 6 verschillende straten zijn binnengekomen. "Het is dus een trend en wij hebben daarom besloten om aangifte te doen bij de politie", aldus een woordvoerster van de corporatie.

21 euro per keer

Nieuwe bordjes ophangen kost Viverion telkens 21 euro. Het fenomeen doet zich alleen in Lochem voor en niet in andere plaatsen waar Viverion woningen bezit. Het is niet aannemelijk dat de dader(s) het uitsluitend op de woningstichting heeft/hebben gemunt, dus de kans is groot dat ook bij particuliere woningen huisnummers van de muur zijn geschroefd.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.