Man struint zwaar onder invloed door Zutphen en omstreken, en belandt uiteindelijk in het ziekenhuis

Man struint zwaar onder invloed door Zutphen en omstreken, en belandt uiteindelijk in het ziekenhuis

Een man heeft maandag een groot deel van de ochtend en middag onder invloed van drugs door de gemeente Zutphen gestruind. De politie heeft veel meldingen gekregen over de man. Uiteindelijk is hij meegenomen naar het ziekenhuis

“We kregen een melding van een dronken man. We hebben de man aangetroffen en hij bleek niet dronken te zijn, maar mogelijk wel onder invloed van andere middelen. We hebben eerst geprobeerd om de man onder te brengen bij familie. Dat is niet gelukt”, legt politiewoordvoerder Simen Klok uit. Hij werd die ochtend aangetroffen aan de Laan naar Eme door een Zutphenaar. 

Met rust laten

Deze Zutphenaar schrijft in een Facebookgroep dat de politie niks deed met de melding. Maar dat ligt anders volgens Klok: “Uiteindelijk kwam een bekende hem ophalen. Er was dus al iemand geregeld die voor hem ging zorgen, waarschijnlijk hebben de agenten daarom geroepen dat de dame in kwestie hem met rust kon laten.”

Echter bleek de bekende van de man hem niet lang bezig te kunnen houden. Een verslaggever van deze nieuwswebsite trof hem ’s middags aan in Warnsveld. “De man was zichtbaar onder invloed. Mensen stonden al om hem heen, dus heb ik de hulpdiensten maar ingelicht. Die zeiden dat ze de hele ochtend al bezig waren en hem geen goede plek konden geven.” 

"Hij pleegde geen strafbare feiten, dus we hadden geen reden om hem aan te houden"
Woordvoerder Politie

De politie zegt dat ze hun best voor de man gedaan hebben: “We zijn heel wat uren druk geweest met de zorg voor deze man. Hij pleegde geen strafbare feiten, dus we hadden geen reden om hem aan te houden. Daarom hebben we geprobeerd om hem over te dragen aan zorginstanties, maar er was geen ruimte. Uiteindelijk hebben we de man bij zijn eigen zorgkader gebracht. Later kregen we toch weer meldingen dat de man op straat rond liep. Onze mogelijkheden zijn soms ook beperkt. Als iemand niet voor gevaar zorgt of strafbare feiten pleegt, kunnen wij iemand niet van straat halen.”

Schuimbekkend

Uiteindelijk is de man, vlak voor 14.00 uur, schuimbekkend aangetroffen op de Scheurkamp in Warnsveld. Daar heeft het ambulancepersoneel hem meegenomen naar het ziekenhuis voor onderzoek. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.