De scholen zijn weer begonnen, wees dus extra alert in het verkeer

De scholen zijn weer begonnen, wees dus extra alert in het verkeer

De wekker ging weer vroeg bij naar schoolgaande kinderen en hun ouders. De scholen zijn namelijk weer begonnen. Leerlingen moesten weer vroeg uit de veren voor hun eerste schooldag.

Hierdoor is het ook extra druk op de weg. Er zijn, in vergelijking met de vakantie, ineens veel meer fietsers. Scholieren gaan naar hun middelbare school en kinderen gaan weer op weg naar de basisschool. Goed opletten dus, zeker als automobilist. Ook de komende maanden is extra alertheid belangrijk, omdat kinderen dan vaak zonder hun ouders naar school fietsen.

Veiligheid

Verkeersveiligheid speelt altijd een grote rol wanneer de scholen weer beginnen. Overal in de regio hangen spandoeken om de automobilisten te informeren over het feit dat de kinderen weer naar school gaan. Veiligverkeer Nederland vraagt ook aandacht voor de veranderingen in het verkeer.

Ook roepen ze ouders op om hun kind niet met de auto naar school te brengen, maar gewoon zelf te laten fietsen. "Naast verkeerseducatie op school is verkeersopvoeding thuis net zo belangrijk. Ik roep daarom alle ouders op om de route naar school voorafgaand en bij de start van het nieuwe schooljaar samen met hun kinderen naar school te fietsen of te lopen. Zo kunnen lastige verkeerssituaties worden geoefend zodat we kans op ongevallen verkleinen", aldus VVN-directeur Alphons Knuppel,

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.