Geen nieuwe schutterskoning voor Brummen

Geen nieuwe schutterskoning voor Brummen

Dit jaar mag Brummen geen nieuwe schutterskoning huldigen. Dit omdat de vogel er niet afgeschoten is tijdens de jaarlijkse vogelweide. Wanneer de vogel er niet voor het einde van de middag wordt afgeschoten zal er geen nieuwe schutterskoning zijn. 

Degene die de vogel er vorig jaar afschoot zal ook dit jaar nog de schutterskoning van Brummen zijn. Al vroeg in de ochtend vloeide het bier rijkelijk in het dorp. Begin van de middag leek het snel te gaan, maar uiteindelijk is de vogel er toch niet afgeschoten. 

Kermisweekend

Het afgelopen weekend werd in Brummen de kermis volop gevierd. Met zoals jaarlijks de vogelwei op kermismaandag. Het Sint Jans Gilde organiseerde voor de 408e keer het evenement. Wie als eerste de houten vogel van de paal schiet wordt benoemd tot schutterskoning. De schutterskoning wordt normaliter samen met de schuttersprins -winnaar van de jeugd- in een koets naar de kroeg gereden. Daar wordt hij feestelijk onthaald. Het evenement wordt al gehouden sinds 1611.

Het feestweekend wordt vooral gevierd in het centrum van Brummen. Op het Marktplein was de traditionele kermis met vele attracties. Ook bij Concordia werd feest gevierd. 

BrummenTV was aanwezig voor een reportage...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.