Opnieuw vliegt auto uit de bocht op Oude IJsselbrug, dit keer te zien op video

Opnieuw vliegt auto uit de bocht op Oude IJsselbrug, dit keer te zien op video

Geregeld gaat het fout op de Oude IJsselbrug in Zutphen. De vangrail aan de kant van De Hoven is altijd kapot, en moeite om het te maken wordt niet meer gedaan. 

Op dashcambeelden is te zien dat een auto uit de bocht vliegt! Door snel handelen van de bestuurder en het feit dat er geen tegenligger aankomt loopt het goed af. De beelden laten zien dat je goed moet opletten op dat punt. 

Lees verder onder de video…

Eerder liet de gemeente al weten dat de ongelukken daar meer worden. "Tot ongeveer 2012 werd er ongeveer een keer in de vijf jaar schade gereden in de bocht”, vertelde een woordvoerder vorig jaar. "Sinds enkele jaren is dat veranderd, en constateren we 1 tot 2 keer per jaar schade."

Smartphone-gebruik

De reden volgens de gemeente? "De reden hiervoor is met name te zoeken in het smartphone gebruik achter het stuur, zoals bij vele ongevallen tegenwoordig. Bij enkele gevallen is dat ook ter plekke geconstateerd, en heeft de veroorzaker ook de rekening voor het herstel gekregen. De bedragen hiervoor lopen wat uiteen, in het ergste geval is de veroorzaker €2000,- kwijt."

Doordat het er zo vaak fout gaat hebben ze er al rood-witte markeringen opgehangen. Echter zijn ze voornemens snel nog meer maatregelen te nemen. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.