Warnsvelder (85) wil wereldrecord pakken op zijn fiets

Warnsvelder (85) wil wereldrecord pakken op zijn fiets

Dagelijks ruim 40 kilometer fietsen, vele zullen dit niet kunnen opbrengen. Voor de 85-jarige Theo Ankoné uit Warnsveld is dit geen probleem! En hij wil ook nog een wereldrecord gaan vestigen. 

UPDATE 19.15 UUR:
Theo Ankoné heeft het wereldrecord gepakt! Hij kwam in een uur tijd tot een afstand van 30 kilometer en 603 meter.

De Warnnsvelder doet mee aan het wereldduurrecord fietsen voor 80-plussers. Op een speciale wielerbaan in Geleen doet hij zijn recordpoging. Deze staat nu nog op naam van een 80-jarige Limburger, die in een uur tijd ruim 26 kilometer fietste. Voor Ankoné is dat makkelijk te verbreken, vertelt hij aan Omroep Gelderland: "Ik wil niet opschepperig overkomen, maar ik rij nog stukken rond de 40 kilometer per uur. Maar dat doe je dan even als je aanzet, op een korte afstand. Nu moet ik een uur lang een tempo aanhouden. Dat is wel andere koek."

'Zin in'

Donderdag om 18.00 uur zal hij zijn recordpoging doen. Zijn 73-jarige coach en de 85-jarige wielrenner Atty Duijn uit Eefde zullen hem bijstaan! De Warnsvelder: "Maar zwaar zal het wel worden, denk ik. Het asfalt is ook wat slechter, dus dat geeft meer rolweerstand. Weet je wat het ergste is? Ik heb er nog zin in ook!" Ook burgemeester Annemieke Vermeulen steunt de man. Ze schrijft op Facebook hem nog even gebeld te hebben. "Warnsveld verdient een nieuw record! Zet 'm op Theo! Ik duim voor je", schrijft ze. 

De burgemeester van Zutphen...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.