Inbrekers 'werken' harder, en plegen meer inbraken in de regio

Inbrekers 'werken' harder, en plegen meer inbraken in de regio

Er is in de eerste zeven maanden van 2019 al 1548 keer ingebroken in Gelderland. Dit is een toename van 5,2% vergeleken met dezelfde periode in 2018. Deze conclusie trekt het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC), dat op basis van de meest recente Nationale Politiecijfers onderzoek deed naar Gelderse inbraken.

In de periode januari tot en met juli dit jaar zijn er in Gelderland al 2193 inbraak-incidenten geweest. 1548 van deze incidenten (70,6%) hadden een positieve afloop voor de inbrekers waarbij het hen lukte om daadwerkelijk binnen te dringen. De overige 29,4% van de incidenten liep met een sisser af: 645 keer bleef het dit jaar slechts bij een inbraakpoging.

Regio

Ook in de regio is er ingebroken. Zutphen spant de kroon, daar is 69 keer ingebroken, waarvan 59 inbraken met buit. In Lochem is 38 keer ingebroken, waarvan 29 met buit. Brummen staat onderaan het lijstje, daar is 26 keer ingebroken, waarvan 21 met buit. 

Ook is onderzoekt waar de meeste kans op een inbraak is. Dat is provinciaal gezien in Renkum, met 105,2 procent op een inbraak. In de regio moet je oppassen als je in Zutphen woont, daar is 36,9 procent kans op een inbraak. In Brummen is dit 18,7 procent en in Lochem 6,9 procent.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.