Extreme hitte treft Vordense Zomerfeesten

Extreme hitte treft Vordense Zomerfeesten

De extreme temperaturen van dit weekend was niet prettig voor de Vordense Zomerfeesten. Veel bezoekers verkozen de koele woonkamer boven het evenemententerrein. 

Vooral overdag was er weinig animo voor wat er georganiseerd werd op het terrein. “Ik kom even snel kijken”, vertelt een bezoeker. “Maar ik ben zo weer weg hoor! Het is me veel te warm voor dit weer.” Een andere bezoeker beaamt ook dat ze niet lang wil blijven. Organisator Stef Kruip schets hetzelfde beeld: “We hebben de warmste dagen van het jaar achter de rug! Dat kwam de middagmarkt zeker niet ten goede. Vrijdag hebben we de braderie en de kinderactiviteiten zelfs afgelast.” 

"Dit soort dagen hoop je niet mee te maken"
Kermisexploitant

Bij de kermisattracties staan ventilatoren overuren te draaien. “Het is echt bloedheet”, legt de exploitant van een attractie uit. “Dit soort dagen hoop je niet mee te maken. Die temperatuur blijft maar stijgen. En dan ook nog eens de motor van de attractie erbij.” 

Avonden

In de avonden wisten de mensen het evenement echter wel te vinden! “Het avondprogramma heeft helemaal geen last gehad van de hitte. Ik denk dat de bezoekers hun planning verplaatste naar de avond! Dat ze overdag maar niet kwamen, maar juist wel in de avond. Terwijl ze dat misschien niet van plan waren”, legt Kruip uit. “En we richten ons vooral op de avonden. Dus in dat geval hebben we wel geluk. Maar het was jammer voor de middag-activiteiten.” 

Of de bezoekersaantallen echt flink gedaald zijn is zo vlak na het evenement nog lastig te zeggen. De organisator: “Het zullen geen enorme verschillen zijn! Maar je gaat het wel terug zien. 

De straat-entertainers hielden het even voor gezien.
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.