‘Warnsveld moet een weerstation krijgen, puur ter erkenning’

‘Warnsveld moet een weerstation krijgen, puur ter erkenning’

Bijna 75 jaar lang werd de hoogste temperatuur in Nederland ooit standgehouden in Warnsveld. Nu is dat niet meer zo. En de kans dat Warnsveld dat record ooit nog op haar naam gaat krijgen is klein. 

Iedereen heeft natuurlijk wel een thermometer in zijn of haar tuin hangen. Maar als je hierop meet dat het 40 graden is betekent dat niet dat je het record verbroken hebt. Records kunnen alleen verbroken worden wanneer het weerstation aangesloten is bij het KNMI. 

KNMI-weerstation

Vroeger kon je je heel makkelijk aansluiten bij het KNMI, zoals ook huisart Jan Thate deed. Tegenwoordig zijn ze wat kieskeuriger geworden in wie zich mag aansluiten. Warnsvelders vinden dat het dorp een weerstation moet krijgen. Ter ere van het record wat zolang standgehouden heeft in het dorp. “Wanneer krijgen wij weer een weerstation dan?? Zodat we mee kunnen blijven doen om het record weer terug op naam te krijgen”, vraagt Marianne zich af op Facebook. 

"...het zou mooi zijn als het record wel nog een keer hier verbroken kan worden"
Inwoner Warnsveld

Ton: “Een weerrecord 75 jaar vasthouden zal met dit klimaat niemand ooit nog gaan lukken. Maar het zou mooi zijn als het record wel nog een keer hier verbroken kan worden! De kans is klein. Maar nu is het gewoon onmogelijk.” Richard sluit zich daarbij aan: “Zet er één neer en vernoem het naar Jan Thate. Zou mooi zijn als het KNMI daaraan wil meewerken.” 

Deelen

Vooralsnog staat het niet gepland om een officieel weerstation te vestigen in Warnsveld. Het dichtstbijzijnde weerstation staat in Deelen, vlakbij Arnhem. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.