Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
In Eerbeek raakte een man gewond na een explosie.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Wethouder Laura Werger te gast in De Podcast

Een podcast met onderwerpen die normaal bij het koffieautomaat van LokaalGelderland besproken worden. Soms wat kritische noten, soms wat flauwe humor en soms wat journalistieke verantwoordingen. Gemaakt door Jesse Sprikkelman en Jelle Seubring. Laura Werger, wethouder in de gemeente Zutphen schuift aan als podgast.

Lees verder onder de audio…

Open dit artikel… 

Gewonde bij explosie in woning Eerbeek

Een man uit Eerbeek is maandagavond gewond geraakt in zijn woning. Bij kluswerkzaamheden vond een explosie plaats, met brand tot gevolg. Mogelijk zou het gaan om drijfgassen uit bussen purschuim.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

Kermisexploitanten: 'college gaat aan de wil van de inwoners voorbij'

Het is nog niet over met de discussie over de locatie van de Zutphense kermis. Het college houdt al een tijdje voet bij stuk: de IJsselkade is de beste locatie. Echter zijn IJsselkadebewoners, kermisbezoekers én de kermisexploitanten het daar niet mee eens. In de gesprekken die worden gevoerd met alle betrokkenen, is weinig ruimte, stellen de betrokkenen.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Zutphen krijgt tonnen extra voor bestrijding onderwijsachterstanden

De gemeente Zutphen krijgt structureel meer geld voor de bestrijding van onderwijsachterstanden. Daarmee kan onder meer laaggeletterdheid aangepakt worden. Het geld is afkomstig van het Rijk.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Schoolpleinen in de regio moeten plots groen zijn, 'kinderen moeten weer leren ontdekken'

Een betegeld plein, voetbalgoal en een zandbak. De basisingrediënten voor een schoolplein. Maar dat verandert. Schoolpleinen moeten plots groen worden. De provincie biedt zelfs duizenden euro's subsidie per school aan. Maar waarom? De Theo Thijssen in Zutphen is één van de scholen die een subsidie heeft aangevraagd. "Als school staan we voor onderzoekend, ontdekkend en ontwerpend leren", vertelt directeur Anje Bechtel. "Dat doen we in school, maar buiten eigenlijk helemaal niet."

Open dit artikel…

Nieuwe gemeentesecretaris van Zutphen begint dit najaar

De gemeente Zutphen heeft vanaf 1 september weer een vaste gemeentesecretaris. Monique Stouten is door het college van burgemeester en wethouders benoemd als nieuwe gemeentesecretaris van Zutphen. Op dit moment is ze werkzaam als directeur Bedrijfsvoering bij de provincie Overijssel. Sinds november 2018 is Ron Jeltema waarnemend gemeentesecretaris. Daarvoor was Boy Janssen gemeentesecretaris. Maar hij vertrok plots na gezamelijk overleg met het college. Aan het waarnemend secretarisschap van Jeltema komt in september een eind.

Open dit artikel…

Containerbrand slaat over naar schuur in Zutphen

Een containerbrand is donderdagavond overgeslagen naar een schuur. Het gebouw, van pakweg zes bij vier meter, staat langs de Weg naar Voorst (N345) in Zutphen. De brandweer rukte uit met twee blusploegen.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel… 

Verkeerslichten uitgevallen en supermarkten dicht, stroomstoring treft deel van Zutphen

Een deel van Zutphen heeft vrijdagmiddag enkele uren zonder stroom gezeten. Het ging om een deel van de wijken Waterkwartier, Noordveen en het centrum. Onder meer de Coop en de Albert Heijn XL zaten zonder stroom. Ook een aantal verkeerslichten in het gebied waren uitgevallen.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel… 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.