Politie Oost-Nederland heeft mensen bekeurd voor appen op de fiets

Politie Oost-Nederland heeft mensen bekeurd voor appen op de fiets

In de regio zijn verschillende mensen bekeurd omdat ze hun telefoon gebruikte op de fiets. Dit is sinds maandag 1 juli verboden in heel Nederland. 

De politie Oost-Nederland meldt dat er al verschillende mensen zijn bekeurd. “De handhaving is regulier onderdeel van het werk. Als agenten een overtreding constateren, zullen zij hier op handhaven. Het belangrijkste is dat er bewustwording op gang komt omtrent de gevaar setting”, legt een woordvoerder uit. 

Wet

Je telefoon vasthouden op de fiets kost je nu 95 euro boete. Dit geldt ook voor bestuurders van andere niet gemotoriseerde voertuigen. In de nieuwe regels is de term ‘mobiele telefoon’ uitgebreid tot ‘mobiel elektronisch apparaat’. Dat betekent dat ook het vasthouden van andere elektronische apparaten zoals tablets, muziekspelers en camera’s niet langer is toegestaan achter het stuur of op de fiets. 

Als een mobiel apparaat in een houder zit mag het wel worden gebruikt, bijvoorbeeld voor navigatie of handsfree bellen. Ook mag je nog oortjes of een koptelefoon dragen op de fiets

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.