Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
De regio zocht verkoeling.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Neerslagtekort verdubbelt en grondwaterstand daalt, dit is wat jij kunt doen

Het is warm buiten, maar ook erg droog. Hoewel het enkele weken terug nog flink regende en er woensdagochtend een spat viel in Zutphen is de droogte van vorig jaar nog niet hersteld. Sterker nog: het wordt steeds erger. Daarom zegt het waterschap: 'wees zuinig met water, en laat het zoveel mogelijk in de grond terecht komen'.

Lees verder onder de audio…

Open dit artikel… 

Groot watergevecht op Zutphense Groenmarkt zorgt voor verkoeling

Tientallen mensen deden woensdagavond mee aan een groot watergevecht op de Zutphense Groenmarkt. Ondernemer Remy Koppel (Café Camelot) organiseerde dit voor wie wat verkoeling zocht. 

Lees verder onder de video…

Open dit artikel… 

Restaurant IJsselkade komt er de komende tijd nog niet

De bedoeling was dat er rond deze tijd een restaurantje gerealiseerd zou worden op De IJsselkade in Zutphen. Maar dit project heeft vertraging opgelopen, waardoor het er de komende tijd nog niet zal staan. Een woordvoerder van de gemeente geeft toelichting: “Dat heeft te maken dat het kaderestaurant, beter bekend als de nieuwe kiosk, vertraging heeft opgelopen. Op deze manier kunnen de uitbaters aan de slag en kunnen inwoners en bezoekers alvast iets krijgen op de kade zoals een ijsje. Het is dus een tijdelijke oplossing.” De gemeente hoopt binnenkort meer duidelijkheid te kunnen geven over het kaderestaurant. 

Open dit artikel…

Hoofdingang Gelre Ziekenhuis alwéér afgesloten

Het is een ergernis van ziekenuisbezoekers in Zutphen: het voorterrein van het Gelre Ziekenhuis. Dat is de plek waar je even iemand kunt afzetten, naar de huisartsenpost en spoedeisende hulp kan en waar ambulances met patiënten heen kunnen. Maar het is al jaren hommeles met het platform. Keer op keer is er een reparatie nodig, en nu is het terrein weer afgesloten.

Open dit artikel…

Bewoners IJsselkade woest op college over kermis

Bewoners van de Zutphense IJsselkade zijn niet te spreken over het besluit van het college rondom de kermis. Ze zeggen dat het collega haar plannen doordrukt. De bewoners zijn zelfs een werkgroep gestart, genaamd 'Geen kermis op de IJsselkade'. Een woordvoerder van de groep: "Wij zien zich bevestigd in hun bange vermoeden dat het College haar beslissing van vorig jaar gewoon wil doordrukken. En het onderzoek en de gesprekken waartoe de raad haar heeft opgeroepen in een raadsbrede motie gebruikt als window dressing."

Open dit artikel…

Nog even ophouden in de stad: Zutphen stelt openbaar toilet uit vanwege bezuinigingen

Er komt voorlopig geen volwaardig openbaar toilet in de binnenstad van Zutphen. Er waren, naar aanleiding van gesprekken in de gemeenteraad vorig jaar, wel plannen. Echter zijn de kosten te hoog en wil het college er geen geld voor vrijmaken. Op dit moment zijn er alleen enkele plaszuilen in de stad te vinden, waarvan slechts één permanent te gebruiken is.

Open dit artikel…

Man valt van scootmobiel zo de IJssel in

Een man is vrijdagochtend in de IJssel bij Zutphen gevallen. Hij viel van zijn scootmobiel zo het water in. De hulpdiensten kwamen snel op de melding af. De politie heeft de man uit het water geholpen en hem eerste hulp geboden. Daarna werd de man per ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Fietser zwaar gewond na ongeval op N348 buiten Brummen

Een fietser is zaterdagavond zwaar gewond geraakt in het buitengebied van Brummen. Het slachtoffer werd op de N348 vlak buiten Brummen geschept door een auto.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Scooterrijder gewond geraakt in centrum Eerbeek

In het centrum van Eerbeek is zaterdagavond een scooterrijder gewond geraakt. Het slachtoffer is waarschijnlijk hard ten val gekomen.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.