PlusOV vanaf augustus definitief verleden tijd in Zutphen
Foto ter illustratie.

PlusOV vanaf augustus definitief verleden tijd in Zutphen

Busjes en taxi's van de vervoerder PlusOV zal je vanaf augustus weinig meer zien rijden in de regio Zutphen. Per 1 augustus schuift de gemeente de vervoerder namelijk aan de kant. TCR en Noot nemen het leerlingen-, jeugdwet en Wmo-dagbestedingsvervoer over. Het vraagafhankelijk vervoer, voorheen de regiotaxi, blijft wel bij PlusOV.

Sinds augustus 2017 was het in handen van PlusOV. Dat ging niet zonder slag of stoot. Telkens waren er problemen met planningen, routes en chauffeurs die niet op kwamen dagen. Vanuit de samenleving en lokale politiek kwam veel kritiek. Zelfs in de Tweede Kamer kwam het ter sprake.

Alle gegevens van de huidige reizigers worden meegenomen naar de nieuwe vervoerders. Het gaat om circa driehonderd mensen. "Het belangrijkste is dat de leerlingen, ouderen en anderen die afhankelijk zijn van dit vervoer echt kunnen rekenen op hun rit van A naar B. Daar zetten we nu alles voor in het werk en deze definitieve gunning aan de vervoerders TCR en Noot is een belangrijke stap." aldus wethouder Mathijs ten Broeke. Brummen en Lochem gaan wél door met PlusOV.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.