Restaurant IJsselkade komt er de komende tijd nog niet
De tijdelijke oplossing.

Restaurant IJsselkade komt er de komende tijd nog niet

De bedoeling was dat er rond deze tijd een restaurantje gerealiseerd zou worden op De IJsselkade in Zutphen. Maar dit project heeft vertraging opgelopen, waardoor het er de komende tijd nog niet zal staan. 

Een woordvoerder van de gemeente geeft toelichting: “Dat heeft te maken dat het kaderestaurant, beter bekend als de nieuwe kiosk, vertraging heeft opgelopen. Op deze manier kunnen de uitbaters aan de slag en kunnen inwoners en bezoekers alvast iets krijgen op de kade zoals een ijsje. Het is dus een tijdelijke oplossing.” De gemeente hoopt binnenkort meer duidelijkheid te kunnen geven over het kaderestaurant. 

"...door omstandigheden is de realisatie deze zomer nog niet gelukt"
Eigenaar Hans Wiedenhoff

De eigenaar van restaurant Lekker, Hans Wiedenhoff, beaamt dat het kaderestaurant niet op tijd gerealiseerd kon worden. “Na vele gesprekken met de gemeente, rijkswaterstaat en het waterschap hebben we grote slagen gemaakt, echter door omstandigheden is de realisatie deze zomer nog niet gelukt. Wel miste Zutphen nog iets op de kade en mochten wij van de gemeente deze zomer vast op de te bebouwen plek een standplaats met terras bestieren”, legt hij uit. Als tijdelijke oplossing hebben ze er een foodtruck, of een “pipowagen” zoals de eigenaar het zelf noemt, neergezet. De uitbaters hebben hier toestemming voor tot en met september.

Kritiek 

Er klinkt wat kritiek over de foodtruck, omdat het er niet mooi uit zou zien.  Vooral omwonenden, maar ook voorbijgangers, reageren met kritiek op de wagen die er staat. “Zo’n tijdelijk ding is het, en het staat er al zo lang. Met allemaal mos op het dak. Mooi is het niet”, reageert een twintiger op de fiets. Een vrouw kijkt uit op de wagen. “Het is eigenlijk best vies. Leuk voor een dag! Maar niet voor zo lang. Ik hoop dat ze er straks wel iets mooiers neer gaan zetten.” De gemeente erkent ook kritiek binnen te krijgen, maar ook zeggen ze positieve geluiden te horen.

De exploitant legt uit dat zij vooral positief reacties te horen krijgen. Hij ontkent dat er kritiek komt. “Sinds dat wij dit doen vanaf Hemelvaart dit jaar ontvangen wij van de vele bezoekers veel positieve reacties. Dit geeft ons veel positief enthousiasme om dit mogelijk te maken deze zomer aan de kade”, vertelt hij waarna er positieve reacties worden opgesomd. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.