Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
In Brummen was een grote politieactie bij een boerderij.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Waarom is de Achterhoek zo'n goede festivalregio?

In de Achterhoek worden veel festivals georganiseerd! De Zwarte Cross is de meest bekende. Maar ook kleinere festivals als Mañana Mañana doen het erg goed. Maar waarom eigenlijk? We vroegen het aan de bezoekers van Mañana Mañana. 

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

Grote brand in Vorden niet aangestoken

De grote brand die op 21 mei woedde in Vorden is niet aangestoken. Dat blijkt uit onderzoek van de politie. De brand woedde in een autobedrijf en in een bedrijfspand waar plastic verwerkt werd. “Wij hebben daar onderzoek gedaan en met mensen gesproken. We hebben geen misdrijf of brandstichting kunnen vaststellen. Daarmee is voor ons de zaak afgesloten. De verdere afhandeling is nu voor de verzekeraar en verzekeringnemer”, legt politiewoordvoerder Ruud Visser uit. 

Open dit artikel… 

Mag je straks helemaal geen ballon meer oplaten in Zutphen?

Als het aan de lokale fracties van GroenLinks, D66 en de Zutphense Stadspartij ligt mag je helemaal geen ballon meer oplaten in de gemeente. Zij pleiten voor een verbod op het oplaten van ballonnen. 

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

Grote politieactie bij boerderij in buitengebied Brummen

De politie heeft, samen met andere handhavers, een inval gedaan bij een boerderij aan de Weg door de Plas in het buitengebied van Brummen. Ook de Douane, recherche en gemeentehandhaving waren bij de boerderij.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel… 

Kind gebeten door verwarde man in Zutphense speeltuin

Een kind is maandagmiddag in zijn schouder gebeten door een verwarde man. Dat gebeurde in een natuurspeeltuin langs de Berkel in Zutphen. Wie de man is, is nog onbekend. Het slachtoffer speelde met kinderen van buitenschoolse opvang BSO Bolderburen. De dader zou langs zijn komen fietsen. Vervolgens zou hij zijn afgestapt, de speeltuin in zijn gelopen en vervolgens de jongen in z'n schouder hebben gebeten. De aanleiding is volstrekt onduidelijk.

Open dit artikel…

Zutphen sluit 2018 af met verlies van 1,9 miljoen euro

De gemeente Zutphen sluit het jaar 2018 af met een nadelig saldo van 1.942.000 euro. Dat blijkt uit de jaarstukken die bekend zijn gemaakt. Het negatieve resultaat moet voor het grootste deel verrekend worden met de algemene reserve. Een klein deel komt uit andere reserves. Het gaat 40.000 euro voor de ontwikkeling van zero emissie stadslogistiek en 10.000 euro voor woningabonnementen.

Open dit artikel…

Wielrenner gewond in buitengebied Brummen

Een wielrenner is donderdagavond gewond geraakt in het buitengebied van Brummen. Het ongeval gebeurde op de Voorstondensestraat. Politie en een ambulance kwamen ter plaatse.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel… 

De zomer is begonnen! Het seizoen zal mooi en warm worden

De zomer is begonnen! Leuk natuurlijk, maar het weer zorgt er toch het meest voor dat we een zomers gevoel krijgen. Gerrit Vossers presenteert zijn zomervoorspelling. 

Lees verder onder de audio…

Open dit artikel... 

Brandende heg zorgt voor flinke rookontwikkeling, tegenover brandweerkazerne in Brummen

Een heg die in brand vloog heeft voor flink wat rookontwikkeling gezorgd. Dit gebeurde vrijdagavond op steenworpafstand van de brandweerkazerne. De heg is in brand gevlogen toen de bewoner onkruid aan het wegbranden was. Vervolgens heeft hij het met een tuinslang proberen te blussen, wat niet lukte.

Lees verder onder de video… 

Open dit artikel… 

In de hete zon werden in Zutphen speciaalbiertjes gedronken

In het Zutphense Vogelpark werd zondag de derde editie van het Speciaalbierfestival gehouden. Bezoekers konden genieten van de hete zon, een muziekje en de ruime keuze aan speciaalbiertjes. In totaal waren er circa zeventig verschillende soorten te vinden.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.