Provincie gaat borden plaatsen om aanrijdingen met spoorviaduct De Hoven te voorkomen
Eerdere schade aan het viaduct.

Provincie gaat borden plaatsen om aanrijdingen met spoorviaduct De Hoven te voorkomen

De provincie Gelderland gaat extra bebording laten plaatsen om aanrijdingen met het spoorviaduct in De Hoven te voorkomen. Met regelmaat rijden er vrachtwagens, die te hoog zijn, tegen het viaduct aan. Dat met het gevolg dat er schade ontstaat en het treinverkeer moet worden stilgelegd.

Het is niet zo dat er geen borden staan om bestuurders te waarschuwen. Bij het viaduct en verder in De Hoven wordt het al aangegeven. “Vanuit de richting van Voorst gaan we vrachtwagenchauffeurs al waarschuwen”, vertelt Everdien Gunsing, woordvoerder van de provincie. "Dat doen we door extra borden te plaatsen, die waarschuwen voor de beperkte hoogte.

Overlast

Telkens als een voertuig tegen het viaduct rijdt, zorgt dat voor veel overlast. Niet alleen ontstaat er schade, welke gerepareerd moet worden, maar ook het treinverkeer moet stil worden gelegd. Dat is een standaard procedure van ProRail, omdat eerst mogelijke schade aan het spoor gecontroleerd dient te worden.

Exacte cijfers over hoe vaak het mis is gegaan zijn er niet. Volgens Hovenaren wordt er namelijk ook met regelmaat tegenaan gereden, en keren de vrachtwagenchauffeurs zonder het te melden weer om.

Het duurt nog wel even voordat de borden er staan. "De borden worden geplaatst door de Nationale Bewegwijzeringdienst. Daar zit een lange levertijd op. De verwachting is dat ze in september er staan."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.