De zomer is begonnen! Het seizoen zal mooi en warm worden

De zomer is begonnen! Het seizoen zal mooi en warm worden

De zomer is begonnen! Leuk natuurlijk, maar het weer zorgt er toch het meest voor dat we een zomers gevoel krijgen. Gerrit Vossers presenteert zijn zomervoorspelling. 

Liever luisteren?
Weerman Gerrit Vossers over de zomer...

“We hebben de zomer op de kalender, maar ook de zomer buiten”, zegt Vossers enthousiast. “De temperaturen zullen langzamerhand steeds verder oplopen!” En dat zullen we al snel gaan merken. Eind deze week was de temperatuur wat laag, rond de 20 graden. Maar dat gaat veranderen: “Vanaf zaterdag gaat het kwik toch snel omhoog! Dan kan het al 24 graden worden. De zon is er dan geregeld bij.” 

Tropisch

Vossers gaat verder: “Zondag wordt het een graad of 29. Na het weekend hebben we een aantal tropische dagen, waarbij de temperatuur boven de 35 graden kan uitkomen.” “Bloedje heet kun je het wel stellen.” 

Dat is vooral de eerste week van de zomer. Maar hoe zitten we er de rest van het seizoen bij? “Of deze trend ook doorzet is nog mogelijk te zeggen. Maar als ik naar het verleden kijk denk ik dat het op en neer gaat met de temperaturen.” 

Droog en warm

Over het algemeen denkt Vossers dat het warm en droog zal zijn. Maar ook zullen er weken met buien bij zitten. De gemiddelde temperatuur deze zomer zal zo boven de 18 graden uitkomen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.