Lochemse bed and breakfast moet uitbreiding weer slopen

Lochemse bed and breakfast moet uitbreiding weer slopen

De Lochemse bed and breakfast Love Bubbles aan de Klein Dochterenseweg Schooldijk moet haar uitbreiding weer slopen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders bepaald, omdat de uitbreiding illegaal is. De kans is ook klein dat het legaal wordt.

Buurtbewoners klagen al langere tijd over de verblijfsaccommodatie. Er zou onder meer overlast zijn door houtrook vanaf het terrein. De uitbreiding, een gebouw met onder meer een bubbelbad en privéterras, wordt al tijden gedoogd. Nu is daar echter verandering in gekomen.

Bestemmingsplan

Voor de uitbreiding is namelijk niet de juiste vergunning aangevraagd. Bovendien is het in strijd met het bestemmingsplan. Eerder stelde het college dat legalisatie nog mogelijk was. Maar nadat het college advies heeft ingewonnen bij de comissie Bezwaarschriften is dat veranderd.

De commissie stelde dat de ondernemer het risico heeft genomen en dat er gehandhaafd moet gaan worden. Daar gaat het gemeentebestuur in mee. Er is echter nog een laatste hoop, als de gemeenteraad in juli een besluit erover neemt. Tot die tijd ligt er nog steeds een dwangsom klaar voor de initiatiefnemer van de bed and breakfast.

De gehele uitbreiding van de accommodatie ligt daarnaast ook nog ter sprake. De Raad van State moet nog een uitspraak doen in de zaak.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.