Omwonenden drugslab geschrokken: "Straks rijden ze hier schietend over de weg"

Omwonenden drugslab geschrokken: "Straks rijden ze hier schietend over de weg"

Omwonenden, voornamelijk boeren, langs de N314 tussen Zutphen en Baak zijn geschrokken. Er is woensdagnacht een drugslab aangetroffen in een loods langs de weg. 

“De politie staat hier al de hele dag met man en macht”, legt een buurman uit. “Ik schrik daar wel van. Normaal rijdt de politie alleen hard voorbij met sirenes”, zegt hij wijzend naar de N-weg. Van wie de schuur is weet hij niet. “Het kan zo zijn dat deze verhuurd wordt. Misschien wel aan de drugsmakers.” 

Problemen

Een andere buurman weet dat drugslabs veel problemen met zich meebrengen. “Het maken is super gevaarlijk. Maar goed, de schuur staat in een wijde omgeving. Maar vooral de klanten zijn link. Straks rijden ze hier schietend over de weg! Omdat een deal mislukt is of zo.”

"Ik weet wel dat criminelen hier vaak informeren bij boeren"
Buurtbewoner

Dat de politie met zware wapens en kogelvrije vesten de loods bewaakte is niet gek volgens een voorbij fietsende vrouw. “Het kan maar zo zijn dat iemand hier even verhaal komt halen! Ik ben blij dat ik een kilometer verderop woon.” 

Verhuren

Het komt vaak voor dat boeren benaderd worden hun schuur beschikbaar te stellen voor een drugslab. Of dat hier ook het geval is is niet bekend. “Ik weet wel dat criminelen hier vaak informeren bij boeren. Mooie rustige plek langs een doorgaande weg.”  

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.